Op deze pagina
- Ruimtes zoeken en eraan deelnemen
- Berichten sturen in een ruimte
- Reageren op een bericht in een gesprek in een ruimte
- Ruimtes verlaten of er opnieuw aan deelnemen
Wilt u geavanceerde Google Workspace-functies voor uw bedrijf?
Ruimtes zoeken en eraan deelnemen
- Open Google Chat of Gmail op uw computer.
- In Gmail: Klik links op Chat.
- Klik naast Ruimtes op Acties voor gedeelte
Door ruimtes browsen
.
- Voer de naam in van de ruimte die u zoekt.
- Klik op de naam van de ruimte of op Bekijken.
- Als de ruimte openbaar is, klikt u op Deelnemen. U kunt ook een voorbeeld van de berichten weergeven.
- Als de ruimte privé of vindbaar is en de ruimte dit toestaat, kunt u een verzoek indienen om deel te nemen.
Berichten sturen in een ruimte
Iedereen in de ruimte een bericht sturen
Uw bericht is zichtbaar voor iedereen in de ruimte.
- Open Google Chat of Gmail op uw computer.
- Selecteer een ruimte.
- Voer onderaan uw bericht in en klik op Sturen
.
Privéchat met één persoon in een ruimte
Hiermee wordt een afzonderlijk chatbericht gestart of voortgezet met alleen die persoon.
- Open Google Chat of Gmail op uw computer.
- Selecteer links, onder Ruimtes, een ruimte.
- Klik bovenaan op de naam van de ruimte
Leden beheren.
- Plaats de muisaanwijzer op de naam van de persoon en klik op Meer
Bericht.
- Typ een bericht en klik op Sturen
.
Reageren op een bericht in een gesprek in een ruimte
Houd ruimtes gefocust door afzonderlijke threads te gebruiken voor verschillende of offtopic gesprekken.
- Ga naar Google Chat of Gmail.
- Selecteer een ruimte.
- Als u wilt antwoorden, plaatst u de cursor op het bericht en klikt u rechts op Beantwoorden in gesprek
.
- Tip: Als een gesprek al antwoorden heeft, kunt u op het bericht klikken om het threadvenster te openen.
- Schrijf uw bericht in het berichtvenster onderaan het threadvenster rechts van de ruimte.
- Klik op Sturen
.
Meer informatie in het Helpcentrum voor Google Chat
Ruimtes verlaten of er opnieuw aan deelnemen
Als u een ruimte verlaat, kunt u het volgende niet meer doen:
- Weer lid worden tenzij een ander lid u toevoegt of uitnodigt.
- Updates krijgen over actieve gesprekken.
Als u opnieuw deelneemt aan een ruimte, kunt u de hele berichtgeschiedenis bekijken. Als iemand u uit een ruimte verwijdert, moet u opnieuw uitgenodigd worden.
Tip: Als de ruimte vindbaar is, kunt u altijd opnieuw deelnemen. Meer informatie over openbare ruimtes.
Een ruimte verlaten
- Open Google Chat of Gmail op uw computer.
- Klik naast de naam van een ruimte op Meer opties
Verlaten.
- Klik op Ruimte verlaten.
Opnieuw deelnemen aan een ruimte
- Open Google Chat of uw Gmail-account.
- Klik naast Spaces op Een ruimte maken of zoeken
Door ruimtes browsen.
- Geef de naam van de ruimte op.
- Klik op Toevoegen
.
Google, Google Workspace en de gerelateerde merken en logo's zijn handelsmerken van Google LLC. Alle andere bedrijfs- en productnamen zijn handelsmerken van de bedrijven waarmee ze in verband worden gebracht.